var monsterinsights_frontend = {"js_events_tracking":"true","download_extensions":"doc,pdf,ppt,zip,xls,docx,pptx,xlsx","inbound_paths":"[{\"path\":\"\\\/go\\\/\",\"label\":\"affiliate\"},{\"path\":\"\\\/recommend\\\/\",\"label\":\"affiliate\"}]","home_url":"http:\/\/ngv-groningen.nl","hash_tracking":"false","ua":"UA-197454627-1","v4_id":""};
Langs de arbeiderswoningen van Granpré Molière
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Langs de arbeiderswoningen van Granpré Molière

27 oktober 2020

Voorgevel woning Grandpré Moliere in Veelerveen

Voorgevel woning Grandpré Moliere in Veelerveen

Aan de Verbindingsweg en Nieuwe Veendijk in Veelerveen staat een reeks opvallende woningen. Breed opgezet, met driehoekige gevels en strakke vormgeving zien ze er relatief modern uit. Toch werden ze al honderd jaar geleden ontworpen door architect Marinus Jan Granpré Molière (1883-1972).

Granpré Molière was een bekende Nederlandse architect en pionier in de Nederlandse stedenbouw. Als hoogleraar aan de Technische Hogeschool Delft stond hij aan de wieg van de ‘Delftse School’. Een stroming die uitging van het traditionalisme: architectuur gebaseerd op universele normen waarden en het in ere houden van de Nederlandse plattelandsbouw.

Wat is het verhaal achter deze woningen? Download vanaf 27 oktober de wandeling en ontdek de bijzondere geschiedenis van de woningen en bewoners, de architectuur en omgeving!

Locatie

Digitaal

Organisator

Provincie Groningen