var monsterinsights_frontend = {"js_events_tracking":"true","download_extensions":"doc,pdf,ppt,zip,xls,docx,pptx,xlsx","inbound_paths":"[{\"path\":\"\\\/go\\\/\",\"label\":\"affiliate\"},{\"path\":\"\\\/recommend\\\/\",\"label\":\"affiliate\"}]","home_url":"http:\/\/ngv-groningen.nl","hash_tracking":"false","ua":"UA-197454627-1","v4_id":""};
Een wereld van onschuld in voetbalfoto’s
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Een wereld van onschuld in voetbalfoto’s

2 december 2020 @ 19:30 - 20:30

Schrijver en journalist Herman Sandman van Dagblad van het Noorden laat zijn gedachten de vrije loop bij opvallende voetbalfoto’s van Persfotobureau D. van der Veen uit de jaren 60 en 70. De foto’s tonen een wereld van onschuld.

Sandman deed met behulp van historicus Henk Wierts een greep in de meer dan 50.000 reportages uit het archief van Persfotobureau D. van der Veen. Aan dit archief wordt nu gewerkt met het Maak Geschiedenisproject Het beeld van Groningen. Het oog viel onder meer op het beeld van Willem van Hanegem bij de kapper in Groningen, vrouwen die met de sigaret in de mond in de hekken hangen en pantyverkoop aan de deuren om de kas van GVAV te spekken. Sandman vertelt wat hij voelt bij de foto’s en put uit herinneringen aan zijn eigen amateurvoetbaltijd en de zondagen dat hij met vader en ooms naar het Oosterparkstadion ging.

Herman Sandman (1965) is schrijver, journalist en columnist van Dagblad van het Noorden. Hij schreef dertien boeken, waaronder een biografie van Milko Djurovski en de columnbundel De dronken rechtsbuiten en andere helden uit het amateurvoetbal. Hij kreeg in 2008 de eerste Groninger Persprijs.

Mogelijk gemaakt door NGV Groningen, Stad en Lande en Groninger Archieven

Locatie

Digitaal of Groninger Archieven
Cascadeplein 4
Groningen, Maximaal 10 kaartjes voor NGV-leden verkrijgbaar bij Henk Boels. Maximaal 20 personen op locatie bij Groninger Archieven, digitaal is deelname onbeperkt. Nederland
+ Google Maps

Organisatoren

NGV Groningen
Groninger Archieven
Historische Vereniging Stad en Lande
Oorlog- en Verzetscentrum Groningen
Stichting Monument en Materiaal Groningen
Stichting Vrienden van de Stad Groningen