var monsterinsights_frontend = {"js_events_tracking":"true","download_extensions":"doc,pdf,ppt,zip,xls,docx,pptx,xlsx","inbound_paths":"[{\"path\":\"\\\/go\\\/\",\"label\":\"affiliate\"},{\"path\":\"\\\/recommend\\\/\",\"label\":\"affiliate\"}]","home_url":"http:\/\/ngv-groningen.nl","hash_tracking":"false","ua":"UA-197454627-1","v4_id":""};
Boeven in de familie
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boeven in de familie

16 december 2020 @ 19:30 - 21:00

Familieonderzoeker Teijo Doornkamp vertelt over zijn zoektocht naar de criminelen in zijn familie. Hij vond er diversen. Hoe? In deze digitale lezing geeft Doornkamp handvatten waar ook u de criminelen in uw eigen familie zou kunnen vinden.

“De zuster van een van mijn voorouders kreeg toestemming van haar vader om te trouwen. Niet ongewoon, maar de huwelijksakte uit 1852 werd getekend in het Huis van Arrest te Hoorn. Waarom zat haar vader daar, in de bak? Uit het onderzoek dat volgde, bleek vrijwel de gehele familie meerdere malen in aanraking te zijn geweest met justitie in de provincie Groningen. Het onderzoek leerde me veel over de archieven van het Provinciaal gerechtshof en de Arrondissementsrechtbanken in Groningen na 1838. Vervolgens spoorde ik ook de andere criminelen in mijn familie op en volgden nog vele dagen met rode oortjes lezen van rechtbankverslagen”.

Gegevens

Datum:
16 december 2020
Tijd:
19:30 - 21:00
https://www.groningerarchieven.nl/actueel/agenda/169-boeven-in-de-familie

Locatie

Digitaal

Organisatoren

NGV Groningen
Groninger Archieven
Historische Vereniging Stad en Lande
Oorlog- en Verzetscentrum Groningen
Stichting Monument en Materiaal Groningen
Stichting Vrienden van de Stad Groningen